Japonya’nın en büyük güneş enerjisi santrali için imza atıldı

Japonya’nın en büyük güneş enerjisi santrali ile bir ilke imza atıldı. Subaru Corporation, markanın DNA’sını oluşturan Boxer motorları ve şanzımanlarını ürettiği Gunma Oizumi üretim tesisinde, Japonya’nın en büyük güneş enerjisi santralini kuracağını duyurdu. Subaru, sistemi kuracak ve yönetecek olan Japan Facility Solutions, Inc. şirketiyle anlaşmaya imza attı.

Gunma Oizumi üretim tesisinde yer alacak olan güneş enerjisi santralinin Mart 2020’de tamamlanıp elektrik üretmesi hedefleniyor. Japonya’nın en büyük güneş enerjisi santrali olacak olan bu santral yılda 5,000 MWh enerji üretebilecek. Bu santral sayesinde Subaru’nun Gunma Oizumi üretim tesisi yılda 2,370 ton daha az  karbondioksit salınımı gerçekleştirecek.

2017 yılında revize edilen Subaru Çevre Politikaları kapsamında Subaru Corporation, tüm operasyonlarında karbondioksit emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Bu kapsamda Subaru Corporation, 2016 yılındaki karbondioksit salınımını 2030 yılında yüzde 30 oranında azaltmayı planlıyor. Gunma Oizumi üretim tesisine kurulacak olan güneş enerjisi santrali Subaru’nun bu hedefi için en büyük yardımcılardan biri olacak.

Ilayda DEMIRKIRAN

Son Haberler