‘Pet şişelerden polara’ geri dönüşüm…
Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon; sürdürülebilirlikle ilgili projelerine devam ederken, üretimindeki çevresel etkileri azaltıyor. Şirket, plastik şişeleri geri dönüştürüyor ve Quechua markası polar ürün grubunun üretiminde bu geri dönüştürülmüş iplikleri kullanıyor.
Ürünlerinde kullanılan malzemelerden, mağaza tasarımlarına, üretim tesislerinden tedarik sürecine kadar ekolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyen şirket, çalışanları ve müşterilerine çevre bilincini aşılamak için pek çok farklı etkinlik gerçekleştiriyor.

Pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel polarlar gibi pek çok çevre dostu ürünü bulunan şirket, her geçen yıl ekolojik etiketli ürünlerinin sayısını da arttırıyor.
Yılda 40 milyona yakın plastik şişe kullanılıyor
Yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen Quechua Forclaz 50 polarlar, Quechua ürün müdürünün öncülük ettiği bir projeyle hayata geçtiğinden bu yana, her yıl bu polarların üretimi için 40 milyona yakın plastik şişe geri dönüştürülüyor. Decathlon, plastik şişeleri geri dönüştürüyor ve polarlar bu geri dönüştürülmüş ipliklerden üretiliyor. Bu sayede atık madde üretimi 1367 ton azaltılırken, yüzde 43 oranında su tasarrufu, yüzde 58 oranında enerji tasarrufu sağlanıyor ve karbondioksit üretimi de yüzde 54 oranında azaltılıyor.
Quechua ürün müdürü; “Evet, işimiz üretim, ancak ürünlerimizin ve üretim süreçlerimizin çevre üzerindeki etkilerinin bilinciyle hareket ederek, çevreyle duyarlı yaklaşımlar geliştirmeye odaklanıyoruz. Doğa sporları markamız Quechua’nın Forclaz 50 polarının çevresel etkinlerini azaltmak için yola çıktığımızda, hem ürününün bileşenlerini hem de fabrikada üretim süreçlerini değiştirmekle işe başladık. Tüm dünyada en çok satan ürünlerimizden biri olan Forclaz 50 poları tercih eden sporseverler, artık trekking ve hiking sırasında doğayı koruduklarının da bilincinde olacaklar” diyor.
Geri dönüştürülmüş iplikten üretilen polarlar, ekolojik tasarım logosuyla sunuluyor.